Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Szeptember 15. 07:08, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Harmadfokú a készültség a Murán és a Principálison

Árvíz - Harmadfokú a készültség a Murán és a Principálison

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el éjszaka a Murán és a Principálison - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A legmagasabb szintű készültség éjfélkor lépett életbe a Mura letenyei, valamint a Principális-csatorna nagykanizsai szakaszán, a folyó vízszintjének emelkedése miatt.
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapján található mérési adatok szerint a Mura éjfélkor lépte át a harmadfokú készültséget igénylő 430 centiméteres vízállást. Reggel hat órakor már 456 centiméter volt a vízszint, vasárnap délután óta mintegy fél métert emelkedett.
A Principális vízállása lassú áradás után szombat éjfél óta gyakorlatilag változatlan, a vízmérce tartósan 269 centimétert mutat Nagykanizsánál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.