Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 16. 12:39, csütörtök | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/SA

Augusztus 20-ai programok Nyíregyházán

Augusztus 20-ai programok Nyíregyházán

Tér- és szökőkútavatással, Princes koncerttel, valamint fény- és tűzijáték az idei augusztus 20-ai program Nyíregyházán.

Az ünnepségekre 1,8 millió forintot költ a város, tűzijáték 300 ezer forintos költsége pedig polgármesteri keretből lett finanszírozva. Hétfőn reggel tíz órákkor Szent István királyunk tiszteletére ünnepi misével kezdődnek a programok a római katolikus templomban, ahol a történelmi egyházak képviselői megszentelik az új kenyeret, valamint sor kerül egy téravatóra is, hiszen a közgyűlés legutóbbi döntése szerint a könyvtár és a templom közötti tér ezentúl Samassa József bíboros nevét viseli, aki egri érsekként elrendelte a nyíregyházi római katolikus templom építését. Az este fél héttől kezdődő ünnepséget a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar térzenéje nyitja a Kossuth téren, fellép a Regélők Énekegyüttes, valamint Benkő Péter, beszédet mond és kitüntetéseket ad át dr. Kovács Ferenc polgármester, az estet pedig Princess koncert, illetve tűzijáték zárja – mondta el Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.