Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 31. 09:07, szombat | Helyi
Forrás: nol.hu (N.A)

Beolvasztják a Nyíregyházi Főiskolát a Debreceni Egyetembe?

Beolvasztják a Nyíregyházi Főiskolát a Debreceni Egyetembe?

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban azt tervezik, hogy megszüntetik a Nyíregyházi Főiskola önállóságát, s az intézményt beolvasztják a Debreceni Egyetembe.

A nyíregyháziakat azzal nyugtatják, hogy még nem dőlt el semmi, csak koncepciók készülnek a racionalizálásra. Meg nem erősített információnk szerint az oktatási államtitkárság tervei között szerepel az állami fenntartásban működő Nyíregyházi Főiskola önállóságának megszüntetése, és az intézmény integrálása a Debreceni Egyetembe.

Erről az elképzelésről Kis Norbert, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára ezen a héten személyesen tájékoztatta a Nyíregyházi Főiskola vezetőit, akiktől április 23-ig kért állásfoglalást az intézmény jövőjével kapcsolatos tervekről. A megbeszélésen a szaktárca és a főiskolai vezetés között abban egyetértés volt, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen továbbra is biztosítani kell a magas színvonalú felsőoktatási képzést, de az intézmény önállósásának megszüntetése vitát keltett. Az esetleges integráció részleteinek kidolgozása a szaktárca irányításával történik, de megvizsgálják azt is, hogy a főiskola milyen finanszírozási kondícióban maradhatna önálló.

A Nyíregyházi Főiskola 2000. január elsején alakult meg, jogelődje a Bessenyei György Tanárképző Főiskola volt. Jelenleg öt saját karral rendelkezik, ezek a Bölcsészettudományi és Művészeti, a Gazdasági és Társadalomtudományi, a Műszaki és Mezőgazdasági, a Pedagógusképző, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar. A bolognai rendszerű képzésben 34 akkreditált alapszakot s 18 mesterszakot akkreditáltak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére