Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Március 25. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egészséges ételek, amelyeknek kipróbálása kötelező!

Egészséges ételek, amelyeknek kipróbálása kötelező!

Az étkezési és fogyókúrázási divatok időről időre változnak. Van, hogy egyes összetevőkről azt gondoljuk egészséges, majd egy idő után annak ellenkezője derül ki. A Fox News cikke ezúttal a legújabb, jótékony egészségügyi hatással bíró trendeket gyűjtötte össze.

Magvak

A diónak, a mandulának és a pisztáciának a fogyásban játszott szerepétől az agy és a szív egészségének megőrzéséig számos tanulmány bizonyította azok jótékony hatását. Emellett a tök, a szezámmag, a len és a napraforgómag is egészséges, lévén hogy a bennük található zsírok antioxidánst, ásványi anyagokat, rostokat, sőt még fehérjét is tartalmaznak. Felhasználásuk pedig szinte végtelen fajta lehet.

Alternatív tejtermékek

Ma már árulnak olyan alternatívákat, amelyek nem tehénből vagy kecskéből származnak: ilyen a szója vagy a mandulatej. Az előrejelzések szerint emellett egyre több tejtermék, mint a joghurt vagy a fagylalt fog alternatív tejből készülni.

Természetes, funkciónális ételek

Számtalan ételt készítenek aminosavakkal és vitaminokkal kiegészítve, azonban van néhány természetes módon egészséges étel, ami energiával tölt fel. Ilyen a cékla, ami fokozza az állóképességet, az áfonya, ami véd a nap káros UV sugarai ellen, a cseresznye jó fájdalomcsillapító, ráadásul jobban is fog aludni tőle. A paradicsompüré és az olívaolaj kombinációja pedig a kollagén révén ránctalanít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.