Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Február 24. 12:48, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Egymást követik a felmondások az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségben

Egymást követik a felmondások az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségben

A takarékszövetkezeti szektor és a tagság érdekeivel ellentétesnek tartják az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) korábbi hónapokban folytatott negatív sajtókommunikációját azok a vezető állású tisztségviselők, akik az elmúlt napokban mondtak le - olvasható az integráció blogján hétfőn közzétett közleményben.

A magyartakarek.blog.hu szerint a lemondott vezetők nem tudtak azonosulni az OTSZ "negatív kommunikációjával".
A blogon közöltek szerint lemondott egy elnökségi tag, a felügyelőbizottság elnöke és egyik tagja, illetve felmentését kérte Varga Antal, az OTSZ ügyvezető igazgatója.
A blognak Sebestyén István, a felügyelőbizottság elnöke, Pénzes Lászlóné felügyelőbizottsági tag és Vida József elnökségi tag is megerősítette felmondásának tényét.
A két vezető indoklásában leszögezte: hogy nem szolgálja a takarékszövetkezeti szektor érdekeit az OTSZ, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elmúlt hónapokban folytatott kommunikációja, azzal nem tudnak azonosulni, ezért döntöttek a felmondás mellett.
A közlemény idézi Vida Józsefet, az OTSZ elnökségi tagját aki elmondta: a VOSZ-hoz kiszervezett, de az OTSZ-nek tulajdonítható negatív kampány jelentősen csorbítja a hazai takarékszövetkezeti rendszerbe vetett betétesi és részjegyesi bizalom fenntartását.
Hozzátette: az elmúlt időszakban az OTSZ által ellátott érdekképviseleti feladatok nincsenek arányban a takarékszövetkezetek összesen több százmillió forintos éves befizetéseivel. Véleménye szerint a szövetség segíthetné a takarékszövetkezetek jogszabályi megfelelését és működését és vállalnia kellene az oktatás megszervezését is.
A Takarékbank értékesítéséről szólva Vida József úgy vélekedik: több konstrukcióra is lehetőség volt ahhoz, hogy a szektor érvényes pályázatot adjon be, igaz, annak elkészítése sok munkát és időráfordítást igényelt volna.
Az OTSZ vezetése sajnos a legegyszerűbb megoldást választotta, noha a Takarékbank alapszabálya nyár óta ismert volt - tette hozzá.
Sebestyén István szerint a szektorban zajló folyamatok nagymértékben megnövelik mind a szektor, mind az egyes takarékszövetkezetek versenyképességét, elérhető közelségbe hozzák a korábbi üzleti együttműködés kitűzött céljait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére