Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 27. 09:50, szerda | Bulvár

Fogyókúrára fogná kacsáját a Miss Balaton nyertese

Fogyókúrára fogná kacsáját a Miss Balaton nyertese

Alig egy hét, és augusztus 31-én rajtol a Kacsafutam. A Miss Balaton szépségverseny győztesei is lelkesen készülnek már a látványos versenyre, és hadrendbe állították frissen beszerzett kacsáikat. Király Lili, Viczián Lili, Parragh Blanka és Horváth Cintia a Balatonon vitorlásra szálltak, hogy egy négy méteres kacsával eddzenek a futamra, majd lazításképpen a Retro Stars fesztiválra is ellátogattak.

A Miss Balaton nyertesei örömmel csatlakoztak az első hazai Kacsafutamhoz. A lányok mindannyian odavannak a Balatonért, és a borongós idő sem rettentette vissza őket attól, hogy egy kis vitorlásedzésre vigyék a kacsáikat. Sőt a szépségverseny győztesének már a tréning alkalmával azon járt az esze, hogyan tudná egy kicsit felturbózni gumikacsáját, hogy biztosan a befutók között legyen.

„Jó voltam fizikából, így már most elkezdtem azon gondolkodni, milyen trükköt vessek be, hogy gyors legyen a kacsám az augusztus 31-i futamon. Még a pontos terv nincs meg, de azt hiszem valamilyen „fogyókúrára” fogom a kis szárnyast, hogy a súlyából lefaragjak, és hasítson a vízen” – mesélte nevetve Király Lili, aki azt is elmondta, azért tartja igazán jó ötletnek a Kacsafutamot, mert a gyerekeket és fiatalokat is úgy lehet bevonni a jótékonykodásba, hogy közben jól szórakoznak.

Viczián Lili, az első udvarhölgy gyerekkora óta gyűjti a kacsákat, így nem volt kérdés, hogy beszerez egy napszemüveges újoncot a futamra, és a hajózás közben is begyűjtött egy gumikacsát, hogy a kollekcióját tovább bővítse. A vitorlázás alkalmával Horváth Cintia, a közönségszavazás nyertese örömmel vállalta magára a matróz szerepét, és bár először került ilyen helyzetbe, profi módon helyt állt. A második udvarhölgy, Parragh Blanka már rutinos vitorlázóként vett részt a négy méteres kacsa edzésében, a szépség azonban mégsem a vizes élmények miatt tartja fontosnak a Kacsafutamot.

Gyerekkoromban két évig éltem Afrikában. Osztálytársaim voltak azok a gyerekek, akiknek folyamatosan nélkülözniük kellett, szinte mindannyian az utcán éltek, így pontosan tudom, mennyire fontos az olyan szervezetek munkája mint az UNICEF” – osztotta meg személyes tapasztalatait Blanka. ”A Kacsafutam is az UNICEF Magyar Bizottságát támogatja - remélem, minél többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, és minél több rászorulónak segíthetünk” – tette hozzá.

A négy lány a Balatonfüredi Yacht Clubból a Retro Stars fesztivál felé vette az irányt, ahová természetesen több ezer gumikacsát is magukkal vittek, a bulizók legnagyobb örömére: néhány perc alatt elkapkodták a szépségektől a kis szárnyasokat. Azoknak, akik még szeretnének részt venni a futamon, már csak néhány napjuk maradt, hogy beszerezzék kacsájukat. Az izgalmas versenyen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vihet haza - autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket éskülönféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők. Augusztus 31-én a Dunán aMargit hídtól rajtol a verseny és a Batthyány téren érnek célba az indulók.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.