Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Szeptember 01. 14:59, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Balogh Tamás

Győrfi Alen győzelemmel koronázta meg pannóniaringi hétvégéjét

Győrfi Alen győzelemmel koronázta meg pannóniaringi hétvégéjét

A szombati verseny után a vasárnapi még jobban sikerült a H-Moto Team színeit képviselő Győrfi Alen számára a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság idei ötödik, pannóniaringi állomásán: a 2007-ben Európa-bajnoki címig jutó versenyző előbb az időmérőn, majd a futamon sem talált legyőzőre a Superstock 600-as kategóriában.

A hétvégén rendezték a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság 2014-es idényének ötödik fordulóját, amelynek az Ostffyasszonyfán található Pannóniaring adott otthont. A szombati nappal ellentétben a H-Moto Team már csak egyetlen versenyzővel képviseltette magát a megmérettetésen, mivel a 125SP kategória és így Kovács Bálint számára is egynapos volt a mostani rendezvény. A Superstock 600-as géposztályban vitézkedő Győrfi Alenre, aki szombaton egy második helyet gyűjtött be, azonban még a nyár utolsó napján is várt egy verseny.



A 2007-ben a 125 köbcentisek között Európa-bajnokságot nyerő pilóta már előző nap is remek formában motorozott, hiszen mindössze két tizedmásodperccel maradt le a győzelemről, ma pedig még egy lapáttal sikerült erre rátennie, hiszen az időmérő edzésen megszerezte a rajtelsőséget. Később aztán a versenyen sem tudták megállítani Alent, így a meglehetősen változékony körülmények ellenére is futamgyőzelemnek örülhetett a csapatával együtt, amely után érhető módon elégedetten és újabb 25 ponttal a zsebében távozhat a dunántúli helyszínről a fiatal motoros.

Győrfi Alen
„Reggel még vizes volt a pálya, így nem sokat mentünk a szabadedzésen. A motorbeállításokon viszont változtattunk még egy kicsit a tegnapihoz képest, s így az időmérőn sikerült megszereznem az első rajtkockát. A versenyem is jól alakult, hiszen a pole pozícióból indulva a futamot is meg tudtam nyerni. Egész nap rendkívül változó volt az időjárás: a szél folyamatosan fújt, az eső is hol szemerkélt, hol nem. Ennek ellenére ilyen körülmények között is sikerült begyűjtenünk a 25 pontot, ami nagyon fontos volt, így mindenképp pozitívan zárhatjuk ezt a mostani hétvégét.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.