Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Március 29. 23:08, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Magyar-görög - Értékes pontot szerzett a Dárdai-csapat

Magyar-görög - Értékes pontot szerzett a Dárdai-csapat

A magyar labdarúgó-válogatott hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a görög csapattal az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi mérkőzésén, ezzel teljesítette a Dárdai Pál szövetségi kapitány által előzetesen kitűzött minimális célt, azaz az egy pont megszerzését.

A magyar válogatott így nyolc ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában, míg a görög együttes mindössze két ponttal továbbra is utolsó, s aligha szólhat már bele a továbbjutásért folyó versenybe. Dárdai Pál csapata legközelebb június 13-án a finnek otthonában lép pályára.
Eb-selejtező, F csoport:
Magyarország-Görögország 0-0
----------------------------
Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
sárga lap: Leandro (10.), Elek (55.), Pintér (79.), illetve Kone (64.), Fetfacidisz (65.)

Magyarország:
-------------
Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Elek Ákos (Pintér Ádám, 70.), Tőzsér Dániel - Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 68.)

Görögország:
------------
Oresztisz Karnezisz - Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Manolasz, Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Sztafilidisz - Kirijakosz Papadopulosz, Andreasz Szamarisz - Jannisz Fetfacidisz (Jannisz Janniotasz, 77.), Panajotisz Kone (Kosztasz Kacuranisz, 77.), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Kosztasz Fortunisz, 69.) - Sztefanosz Athanasziadisz

Ami a magyar csapat összeállítását illeti, Dárdai Pál szövetségi kapitány nem okozott komoly meglepetést, így a kapuban az a Király Gábor kapott bizalmat, aki 93. alkalommal ölthette magára a címeres mezt, így az erre vonatkozó örökrangsorban megelőzte Fazekas Lászlót, s immáron egyedül áll a második helyen a 101-szeres válogatott Bozsik József mögött. A görög kispadon debütáló Sergio Markarián öt helyen változtatott azon az együttesen, amely legutóbb hazai pályán kikapott a feröeriektől.
Az első félidő túlnyomó részében a görögök birtokolták többet a labdát, azonban ez helyzetekben egyáltalán nem mutatkozott meg. A magyar csapat rendkívül fegyelmezetten visszazárt, keményen védekezett és nem hagyott teret a vendégeknek, akik így többször is komoly technikai hibákat vétettek. Az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét - talán az egyetlen komoly lehetőséget - Gera Zoltán hagyta ki, a Ferencváros veterán támadója Szalai Ádám beadása után találta magát ziccerben, de fölé lőtt.
A fordulást követően a görögök nekiugrottak a magyaroknak, az első öt percben többet veszélyeztettek mint a teljes első játékrészben. A folytatásban is a kékben futballozó vendégek akarata érvényesült, rendre a magyar 16-os előterében járatták a labdát. A hajrában a magyar együttes kijött a szorításból, Pintér és Nikolics is eldönthette volna a három pont sorsát, de gól nem született.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.