Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 21. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Másfél milliárd forintból újul meg a pápai kórház

Másfél milliárd forintból újul meg a pápai kórház

A jelenlegi hétéves uniós költségvetési ciklusban kiemelt szerep jut az egészségügynek, amit a pápai kórház felújítása is példáz - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézet új épületének alapkőletétele alkalmából.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a pápai kórházban kormányzati fejlesztés a két Orbán-kormány időszakában történt, a köztes időszakban pedig a kórház bezárását fontolgatták. Hozzátette, hogy a kórház struktúraátalakítása és fejlesztése a pápaiakat és a környező 49 település lakóit szolgálja majd.

Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy kórház főigazgatója elmondta, hogy az 1,5 milliárd forintos fejlesztés európai uniós forrásból valósul meg, ebből 483 milliót fordítanak új eszközökre.

Egy új, kétemeletes, 2100 négyzetméteres épületben kap helyet a belgyógyászat, így egy helyen működhet majd, megszűnik a széttagoltsága, az épület alagsorában pedig a patológiai részleg lesz. A fejlesztés eredményeként megvalósul a radiológia szervezeti egysége, rövidül az ellátás ideje, az egynapos sebészetet a központi műtőbe integrálják. Kilencszázhetven négyzetméteren korszerűsítik a kórház több osztályát, köztük a központi radiológiát. Oda új diagnosztikai eszközök is kerülnek, CT, ultrahangkészülék, röntgengépek. Megújul a sürgősségi és a sebészeti osztály is.

A főigazgató elmondta, hogy a munka a kórház egyik régi épületének lebontásával kezdődik várhatóan október 6-án, helyén készül majd el az új épület. A fejlesztés 2015 második negyedévében zárul.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere (Fidesz-KDNP) reményét fejezte ki, hogy a beruházással új korszak kezdődik a kórház életében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.