Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 04. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken

Ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken

Ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken, mivel hosszútávon tervezni elsősorban a tulajdonnal tud az ember.

Mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
Jakab István hozzátette: a szövetség keddi elnökségi ülésén felvetődött javaslat a forgalomképes, állami vagy magánföldek megvásárlására vonatkozik, céljuk, hogy a gazda tudjon versenyképesen dolgozni, művelhető táblaméreteket kialakítani.

A Magosz elnöke kiemelte: fontos, hogy minél előbb meg tudják vásárolni a földeket, mivel az idő előrehaladtával egyre inkább megjelenik, a "migrációs tőke", a tőkeerős vevők a piacon. "Ebben a hat évben még meglesznek a területalapú támogatások, most tud a gazda felhalmozni annyit, hogy beindítsa a vásárlást, le tudja tenni a saját erőt, amihez megfelelő hitelkonstrukció kell" - mondta Jakab István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről