Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 15. 12:14, hétfő | Bulvár
Forrás: fullank.com

Rasszista vitát generált a Vogue nagy fenekekről szóló cikke

Rasszista vitát generált a Vogue nagy fenekekről szóló cikke

Bajba sodorták a nagy fenekek a lapot.

Aligha számított az egyik legnevesebb divatlap szerkesztője arra, amit lapja kapott az egyik cikk miatt, amely azt taglalja, hogy hivatalosan is elérkezett a „nagy fenekek korszaka”. Most tényleg rasszista lenne a Vogue?

Az ominózus cikket (We're Officially in the Era of the Big Booty – azaz Hivatalosan is beléptünk a nagy popsik korába) jegyző Patricia Garcia arról elmélkedett, hogy a Kim Kardashianhoz és Jennifer Lopezhez hasonló hírességek előretörésével sikerült elfogadtatni a hölgyek hátsó részének méretét.

A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben (némi képzavarral…) mennyire előtérbe került a hölgyek hátsója a klipekben és a mainstream bulvárban egyaránt, így aztán az számít ma igazán szexinek, aki meglehetős és formás fenékkel rendelkezik, és ezt nem is szégyelli megmutatni.

Patricia Garcia szerint a jelenség egyik úttörője Jennifer Lopez volt még a kilencvenes években, hiszen már akkor is többet beszéltek gyorsan legendássá váló hátsó feléről, mint énekesi, vagy színészi teljesítményéről (speciel ezt utóbbiakat ismerve nem is nagyon csodáljuk).

„Hátsójával a szó szoros értelmében kiemelkedett a kor többi szexszimbóluma közül, egyben jelezve a Gwyneth Paltrow, Kate Moss és az elképesztően hatalmas mellekkel rendelkező Pam Anderson fémjelezte korszaktól való távolodást” – írja a Vogue újságírója, aki emlékeztet arra, hogy Jennifer Lopez testrésze olyannyira különlegesnek számított, hogy egyes pletykák szerint több millió dollárra biztosította. Patricia Garcia aztán példaként hozza még fel Kim Kardashiant, Jen Seltert és Beyoncet is.

A cikk elég komoly felháborodást okozott, kritikusai közül akadt, aki egyenesen rasszizmussal vádolta, mondván, aki ilyet leír, az teljesen semmibe veszi a fekete és latin zene és kultúra történetét (speciel nekünk furcsa egy Garcia vezetéknevű újságírót ilyennel vádolni, de mindegy).Akadt olyan, aki egyenesen azt állította, hogy a cikk szándékosan fogalmatlan és teljesen figyelmen kívül hagyja a sokszínűséget. Mások szerint a Vogue-nak fogalma sincs a valóságról, ha azt állítja, két „nem-fekete” nő kellett ahhoz, hogy a nagy feneket divatba hozza.

Mások azt írták, a cikk annak is bizonyítéka, hogy a Vogue két évtizeddel le van maradva, amikor azt sugallja, hogy egyes trendek csak akkor válnak elfogadhatóvá, ha a fehérek között népszerűvé válik.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára