Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 22. 09:40, kedd | Bulvár
Forrás: MTI/fotók: bbc.com

Új fotókon a kisherceg - már jár Katalin és Vilmos kisfia

Új fotókon a kisherceg - már jár Katalin és Vilmos kisfia

Újabb fotók jelentek meg Cambridge hercegének és hercegnőjének első gyermeke, a brit trónutódlási sorban harmadikként szereplő György herceg első születésnapja alkalmából.

A hétfőn este közzétett két új hivatalos fotó egyikén a kis herceg édesanyja ölében ülve nyúl egy pillangó után, amely apja, Vilmos herceg kézfején pihen. A másik kép szintén szüleivel együtt ábrázolja Györgyöt, anyja tartja karjaiban, onnan figyel érdeklődve valami érdekes dologra. A fényképek a londoni Természettudományi Múzeumban készültek néhány hete.

Katalin hercegnő áprilisban lett a múzeum védnöke. "Igazi öröm volt vendégül látni július elején pártfogónkat és családját. Úgy tűnt, hogy élvezték a látogatást, színpompás pillangók repkedtek körülöttük, miközben megtekintették a trópusi növényeket" - idézte a BBC a vizitről Sir Michael Dixtont, a múzeum igazgatóját.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő közleményben köszönte meg a sok jókívánságot, amelyet a kis herceg születésnapja alkalmából kaptak. Úgy fogalmaztak: szeretnék megragadni az első születésnapot arra, hogy mindenkinek megköszönjék a Györgynek és családjuknak szóló meleg és nemeslelkű jókívánságokat, amelyek otthon és a tengerentúlon is áradtak feléjük, bármerre is jártak.

Új fotókon a kisherceg - már jár Katalin és Vilmos kisfia

A királyi párt és gyermekét meleg fogadtatásban részesítették első közös külföldi útjukon Új-Zélandon és Ausztráliában is.

A cambridge-i hercegi pár kedden tart születésnapi partit György hercegnek a Kensington-palotában. A díszvendég a dédnagymama, II. Erzsébet brit királynő lesz.

György herceget először 2013. július 23-án mutatták be a nyilvánosságnak a londoni St. Mary kórház lépcsőin.

A kis herceg a harmadik a brit trónutódlási sorrendben, és a királynő, valamint az uralkodó elsőszülött fia, Károly trónörökös és Károly elsőszülött fia, Vilmos herceg után majdan ő is az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára