Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. November 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új jelzést kap januártól a postai csekk

Új jelzést kap januártól a postai csekk

A hagyományos, csekkalapú befizetések mellett új lehetőségeket is igyekszik kínálni a Magyar Posta. Ennek nyomán januártól a teljes kitöltöttségű csekkeken is megjelennek a QR-kódok, a Posta mobilapplikációjával pedig nemcsak a díjkalkulátort használhatjuk, de foglalhatunk időpontot is, emellett arra is lesz lehetőségünk, hogy a csekkeken lévő kód segítségével kényelmesen, otthonról fizessük a számlákat.

A Magyar Posta anyagilag is érdekelt abban, hogy a jövőben is megmaradjon a csekkalapú befizetési lehetőség, hiszen a több mint 20 éve a piacon lévő sárga és fehér csekkekből jövedelmük származik. Ennél is fontosabb azonban, hogy ez a számlarendezési megoldás a legkisebb településeken is elérhető, az emberek pedig hajlamosak ragaszkodni ahhoz, amit az idők során megszoktak - mondta a Kossuth Rádiónak Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. Kiemelt ügyfelek és ügyféltámogatási vezérigazgató-helyettese.

A hagyományos, csekkes befizetések mellett új utakat kínál azonban az ügyfeleknek a Díjbeszedő Holding. A papíralapú számlarendezésnek számos alternatívája van - magyarázta a Napközben című műsorban a cég vezérigazgatója, megjegyezve: legismertebb szolgáltatásuk a díjnet, ennek lényege, hogy a számlákat, illetve egyéb díjakat egy internetes felületen fizethetik ki az ügyfelek.

Majtényi Kálmán hozzátette: a fogyasztók azt is megtehetik, hogy okostelefonok segítségével, néhány gombnyomással rendezik számláikat. Az iCsekk rendszer QR-kódokon alapul. A QR-kód olyan információhalmaz, amelyet a mobiltelefon - megfelelő alkalmazás segítségével - képes dekódolni, és a befizetésre váró számla adatait egy új felületen jeleníti meg. Kérdésre válaszolva Majtényi Kálmán kifejtette: a rendszer biztonságos, hiszen a kor technológiai követelményeinek megfelelő biztonsági elemekkel látták el.

Hasonló elven működhet a jövőben a Magyar Posta szolgáltatása is. Kovács Zoltán vezérigazgató-helyettes közölte: a fogyasztói szokások eltérőek, a postának ezért az a célja, hogy a hagyományos, csekkalapú befizetések mellett új lehetőségeket is kínáljon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.