Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Március 23. 07:00, vasárnap | Belföld

Válás, lakáshasználat, lemondás, számla nem fizetés – Tisztázzuk!

Válás, lakáshasználat, lemondás, számla nem fizetés – Tisztázzuk!

Válás után megállapodtak a felek a lakáshasználatról, a férj lemondott róla, így a rezsit a feleség fizette. Miután kiderült, hogy nem mindet, a férjen hajtották be. Kérdés: kérhet így utólagosan lakáshasználati díjat?

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Volt feleségemmel válás előtt megállapodtunk a lakáshasználatot illetőleg ügyvéd előtt. Ő vállalta a lakással kapcsolatosan felmerülő rezsi költségeket annak fejében , hogy ő a lakás kizárólagos használója ami 50-50 százalékban közös tulajdonunk maradt a válás után.
Én lemondtam a tulajdon részem utáni lakhatási díjról.

Volt feleségem megszegte e megállapodást mivel nem fizette hónapokig a THOME számlákat (még nem volt átíratva és az én nevemen szerepelt az előfizetés) és a behajtó cégnek én fizettem ki a tartozást, amit valójában a megállapodásunk szerint ő vállalt.

Kérdésem, hogy ezt a "megállapodást ", amit ügyvéd előtt kötöttünk, semmisé lehet-e tenni és kérhetem-e így utólagosan a lakáshasználati díjat.

2014. 03. 08.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A megállapodás meg nem tartása esetén az megtámadható. A megtámadásra a szerződés megtámadásának szabályait kell alkalmazni, vagyis a megtámadónak azt kell bizonyítania, hogy a másik fél megszegte a megállapodást és hogy az olyan mértékű szerződésszegés, amely az egész megállapodás szempontjából jelentős. Amennyiben ezt a bíróság megállapítja, merülhet fel a szerződés hatályon kívül helyezésének és az Ön által jelzett igény érvényesítésének kérdése.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
www.onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: