Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 19. 18:49, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Visszaváltja a MÁV az olasz vasútvonalra szóló jegyeket

Visszaváltja a MÁV az olasz vasútvonalra szóló jegyeket

Visszatéríti az Olaszországba szóló jegyeket a MÁV-START, mert sztrájk miatt egész hétvégén vonatkimaradásokra, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani az olasz vonalon - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az olasz vasúton szombaton 21 órától vasárnap 21 óráig munkabeszüntetést lesz.
A Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet - tették hozzá.
Az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak.
Felhívták a külföldre utazók figyelmét, hogy ha az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak.
A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.
A közleményben azt javasolták, hogy az utasok az olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.