Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 16. 14:48, csütörtök | Belföld

MTV Ikon lett Ozzy Osbourne

 MTV Ikon lett Ozzy Osbourne

A rocklegenda az EMA idei első nyertese.

Ozzy Osbourne lett 2014-ben az MTV EMA első díjazottja. A többszörös platinalemezes, a Rock & Roll Hall of Fame-be beválasztott, háromszoros Grammy-díjas énekes emberek millióira gyakorolt hatást az elmúlt évtizedekben és egy őrült családi valóságshow-ban is szerepelt. Bon Jovi, a Queen, Whitney Houston és Eminem után most ő veheti át november 9-én a csatorna Globális Ikonjának járó díját.

Kiderült, ki lesz az MTV EMA első nyertese. Az idei gálán a Black Sabbath legendás énekese, Ozzy Osbourne veheti át a legnagyobb ikonoknak járó elismerést Glasgow-ban. A különleges díjat 2010-ben alapították a legnagyobb hatású előadók életművének elismerésére.

Ozzy Osbourne háromszoros Grammy-díjas és többszörös platina lemezes előadó, aki több mint 120 millió albumot adott el világszerte. Osbourne a legendás Black Sabbath frontembereként, majd szólóénekesként egyaránt sikeres karriert futott be az elmúlt négy évtizedben. Egyedi hangja és impresszív színpadi jelenléte gyorsan megkedveltette őt a rajongókkal, akik olyan slágereket köszönhetnek neki, mint a „Crazy Train", a „Mr. Crowley" és a „Flying High Again". A rocklegenda népszerűsége töretlen, jelenleg is gyakran szerepel a sajtóban, ad koncerteket és lép fel sporteseményeken. Néhány éve kissé őrült családi életébe is bepillantást engedett a The Osbourne’s című reality-ben, amely az MTV egyik legnézettebb sorozata volt. Néhány napja jelent meg Memoirs of a Madman című best of albuma, amely eddigi karrierjét ünnepli. A sztár az EMA történetének ötödik Ikonja: 2013-ban Eminem, 2012-benWhitney Houston, 2011-ben a Queen, 2010-ben pedig a Bon Jovi részesült az elismerésben.

Az MTV EMA–t november 9-én, vasárnap este rendezik meg a glasgow-i Hydro arénában. A jelöltek között olyan előadók vannak, mint a dögös Katy Perry, a szőke bombázó Taylor Swift, a hip-hop királynő Iggy Azalea, a Nickelodeon gyönyörű sztárja Ariana Grande, a rapisten Eminem, a Happy előadója Pharell Williams, vagy a tinibálvány One Direction. Szavazni az egyes kategóriákban a www.mtvema.com oldalon lehet, egészen november 8-án, szombat 23:59-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.