Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 27. 09:15, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Földomlás miatt a közúti és a vasúti forgalmat is leállították Pilisvörösváron

Földomlás miatt a közúti és a vasúti forgalmat is leállították Pilisvörösváron

A Pilisvörösváron szombat hajnalban történt földomlás miatt nem járnak a vonatok Pilisvörösvár és Piliscsaba között, és a Nyugati pályaudvarról közlekedő vonatpótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Piliscsabáig közlekednek - tájékoztatta a Mávinform reggel az MTI-t. A közlés szerint az utasoknak 10-30 perces késésekre kell számítaniuk.

Szombat hajnalban a pilisvörösvári vasútállomásnál hozzávetőleg 50 köbméternyi föld csúszott meg, ami elzárja a 10-es főútat és a vasúti pályára is veszélyt okoz - tudatta a Mávinform. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor indulhat el a közlekedés az esztergomi vonalon, a Pilisvörösvár és Piliscsaba közötti szakaszon.
A Pest megyei katasztrófavédelem szombat hajnali tájékoztatása szerint Pilisvörösváron, a Budapest-Esztergom szakaszon épülő vasúti csomópontnál mintegy 10 méter hosszúságban a zsaluzat és a támfal omloltt, ezért szakadt le több köbméter föld.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.