Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Május 22. 12:48, szerda | Helyi sport
Forrás: Hill Knowlton Strategies

Győzött a női megérzés a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság II. fordulóján

Győzött a női megérzés a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság II. fordulóján

Feledhetetlen élményben lehetett része annak, aki a pünkösdi hétvégén kilátogatott Máriapócsra a RallyCross és Drift fesztiválra.

Ezen az egyedülálló hétvégén a driftpilóták kilinccsel előre végrehajtott kanyarjai és a rallycrossosok gladiátor módjára vívott küzdelmei szórakoztatták az autósportok szerelmeseit. A hétvégi driftverseny első helyéért járó serlegét most Szántó Nikolett vehette át.

A driftversenyekre járók jól tudják, hogy a végső csatáért folytatott küzdelmet páros csaták előzik meg. Ez a mostani futamon is így volt. Rengeteg látványos páros küzdelmet láthattak a nézők a profi driftpilótáktól. A bíróknak most sem volt könnyű dolguk, hiszen a versenyzők mindent megtettek azért, hogy a dobogó felső fokára állhassanak, így szemet gyönyörködtetve drifteltek a kanyarokban.
A nézők nem csak a magyar pilóták látványos szögeit csodálhatták meg, hanem több külföldi versenyző is bemutathatta a hazai nézőközönség előtt tudását, így a top4 közé kvalifikálta magát a holland Jasper Spaan és a lengyel Jan Strażyński is.

Végül a mindenki által várt döntő csatát Szántó Nikolett és a Hell Racing Team színeiben induló Grózinger Zsolt vívta volna, de sajnos Zsolt bemelegítő körében elszakadt az S14es ékszíja, így a technikai szabályzat értelmében feladni kényszerült a versenyt.



A Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság II. fordulójának dobogója a következőképpen alakult:
1. Szántó Nikolett – BMW
2. Grózinger Zsolt – Nissan
3. Jasper Spaan - Toyota

A máriapócsi futam díjátadóját követően mindkét fiú a győztest, Szántó Nikolettet dicsérte.
Jasper Spaan: „Niki egy nagyon kiegyensúlyozott, profi drifter, de minden magyar pilóta rettenetesen kemény ellenfél már.”
Grózinger Zsolt: „Niki nagyon pontosan ment mind tegnap, mind a mai nap folyamán, így szerettem volna megküzdeni vele. Sajnálom, hogy így alakult. Niki olyanokat ment, hogy az őrület.”
Szántó Nikolett így nyilatkozott a díjak átvétele után: „Megéreztem, hogy dobogón fogok állni és azt is éreztem, hogy Grózinger Zsoltival lesz futamom. A top4-be kerülés után éreztem, hogy enyém lehet ez a nap.”

Bár most a döntő csata elmaradt, ezt bepótolhatják a versenyzők a következő versenyen, 2013. július 6-7-én a RabócsiRingen, ahol a Kihívás napján bármelyik pilóta kihívhat bárkit, így garantált lesz az izgalom, az őrült tempó és a sok-sok kemény csata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.