Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 24. 11:44, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI (N.A)

Jobb lenne az eredményszemléletű számvitel az önkormányzatoknak

Jobb lenne az eredményszemléletű számvitel az önkormányzatoknak

Az Állami Számvevőszék és a Megyei Jogú Városok Szövetsége szerint fokozatosan be kellene vezetni az eredményszemléletű számviteli rendszert az önkormányzatoknál, mert az valósabb képet adna azok vagyoni helyzetéről.

Szombaton szakmai konzultációt tartott az eredményszemléletű államháztartási információs rendszer előnyeiről, valamint az önkormányzatok vagyongazdálkodásának ellenőrzéséről Domokos László, az ÁSZ, és Kósa Lajos, az MJVSZ elnöke. Domokos László a konzultáció szünetében tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a jelenlegi, pénzforgalmi szemléletű számviteli rendszer nem ad valós képest az önkormányzatok vagyoni helyzetéről, emellett nem ad megfelelő ellenőrzési hátteret sem.

Kósa Lajos elmondta: a szombati konzultáción egyetértettek abban az ÁSZ-szal, hogy a mostani pénzforgalmi szemléletű rendszert át kell alakítani eredményszemléletűvé, azokkal a specialitásokkal kiegészítve, amelyeket az államháztartás esetében meg kell tenni. Ez szerinte körülbelül 2020-ra valósulhat meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.