Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kevesebbet költünk idén karácsonyi ajándékra

Kevesebbet költünk idén karácsonyi ajándékra

Idén várhatóan kevesebbet fogunk ajándékozásra költeni, mint tavaly, de így is valamivel több, mint 27 ezer forintot fordítunk majd erre a célra – derült ki a Randivonal.hu legutóbbi felméréséből.

Az év legjobban várt ünnepe egyértelműen a karácsony, a kutatásban résztvevők több mint felének ez a legkedvesebb ünnepe az évben. Az ünnepek, jeles napok képzeletbeli dobogójának második fokára a családi évfordulók kerültek, de sokan várják még nagyon a saját születés- vagy névnapjukat is.

A társkereső oldal online felmérésében résztvevők közel 40 százaléka ugyanannyiból tervezi megoldani az ajándékozást idén, mint tette azt tavaly. Minden harmadik válaszoló azonban kevesebbet fog tudni idén ajándékozásra fordítani és csupán 7 százalékunk fog várhatóan többet költeni, mint tette 2013 karácsonyán. Ezek szerint várhatóan kevesebbet fogunk idén ajándékozásra költeni, mint egy évvel ezelőtt.

„A felmérésünkből kiderült, hogy ajándékozásra átlagosan 27 234 forintot terveznek költeni társkeresőink és ebből az összegből hat szerettüknek fognak vásárolni karácsonyi ajándékot” – mondta el Móczár Rudolf, a Randivonal.hu-t üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketingigazgatója. „A válaszadók közel 20 száazléka 50 000 forint felett tervez költeni és 6 százalék azoknak a az aránya, akik idén százezer forintnál is többet tudnak majd ajándékozásra fordítani. A felmérésben résztvevők 40 százaléka azonban 10 ezer forintból vagy még kevesebből próbálja kihozni az ajándékozást idén, sőt, közel 7 százalék volt azoknak az aránya, akik egyenesen azt mondták: nem fognak ajándékot vásárolni idén” – tette hozzá Móczár.

Tudjuk tehát már, hogy mennyit fogunk költeni, de nem mindegy, hogy mire. A válaszadók közel kétharmada bármilyen ajándéknak örülne, ami a fa alá kerül, de ha a konkrét kívánságok listáját nézzük, akkor könyvet szeretnének a legtöbben, de az utazás, valamint a wellness szolgáltatás is előkelő helyre került a kívánságlistán. Ha tehát nem nagyon szeretnénk melléfogni, ezeket érdemes ajándékozni idén szeretteinknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -