Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Olcsóbb lehet a csomagok kézbesítése

Olcsóbb lehet a csomagok kézbesítése

Jól járhatnak a webáruházak vásárlói a Magyar Posta és a Webox versenyével, hiszen így olcsóbb lehet a kézbesítés a csomagautomatákba. Mintegy 600 fővel csökkent az állami cég által foglalkoztatottak létszáma - írja aVilággazdaság.

Már most árversenyt generált a csomaglogisztika piacán egy hónapja beinduló Webox, de a karácsonyi szezonra vélhetőleg még jobban járhatnak a webáruházak vásárlói. A jelenleg 35 csomagautomatával rendelkező Magyar Posta és az 56 terminált telepítő Webox árai talán a Vatera díjtáblázatában hasonlíthatók össze a legkönnyebben, hiszen az online piactérrel mindkét cég szerződést kötött. Eszerint az állami vállalat mindhárom súlykategóriában (2-től 20 kilogrammig) 140-200 forinttal mérsékelte az árait, így 690 és 1280 forintot kell fizetni a csomagautomatás kézbesítésért, míg a Webox a csomag súlyától függetlenül 749 forintért dolgozik. A Világgazdaság az új cégtől úgy értesült, hogy még októberben szeretnék lezárni az első ütemet, amely 80 csomagautomatából álló hálózatot jelent, a végleges hálózat előreláthatóan 300 automatából fog állni.

A karácsonyi főszezonra pedig a jelenlegi hatról (köztük van a piacvezetőnek számító Extreme Digital is) legalább kéttucatnyira szeretnék növelni a leszerződött webáruházak számát. Ebben még jelentősen vezet a Magyar Posta, hiszen már most negyven webshoppal állapodtak meg. A csomagautomata amúgy egy új lehetséges kézbesítési pont a vásárlóknak, fő előnye, hogy nem kell otthonra vagy a munkahelyre rendelni a csomagot, nem kell sorban állni vagy várni a futárra, hanem napközben bármikor felvehető a forgalmas helyszínekre (plázák, benzinkutak) közelébe telepített rekeszekből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.