Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 14. 13:53, hétfő | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/SA

24 óra alatt olvassák fel az Egri csillagokat Nyíregyházán

24 óra alatt olvassák fel az Egri csillagokat Nyíregyházán

Szerdán és csütörtökön nem csak hallani, de látni is lehet majd Gárdonyi művét.

Diákok, közéleti személyiségek és tanárok olvassák egy napon át Gárdonyi Géza Egri csillagok című művét október 16-án és 17-én a nyíregyházi Kossuth téren. Az előadók öt perces váltásokban adják elő a művet, így a szervezők reményei és számításai szerint 24 óra alatt érnek a könyv végére.

A magyar Országgyűlés idén nyilvánította október 17-ét Gárdonyi Géza Emléknappá, emlékezve ezzel az egri vár védőinek a török seregek felett aratott dicsőséges győzelmére.

A 24 órás olvasómaraton a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumot fenntartó Bethlen Gábor Oktatási Alapítvány, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Móricz Zsigmond Könyvtár és a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület közös szervezése, melyen a diákok és tanáraik mellett a könyvtár dolgozói és több civil szervezet képviselői is jelen lesznek.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola az idei évben három jubileumot is ünnepel, ugyanis 30 éve alakult, 15 éve vette fel az író nevét, aki idén ünnepelné 150. születésnapját. Szerdán és csütörtökön nem csak hallani, de látni is lehet majd Gárdonyi művét, ugyanis az iskola rajzpályázatot hirdetett a mű illusztrálására, az eredményhirdetés pedig a Kossuth téren lesz – mondta el a Sunshine FM-nek Akli Istvánné a Gárdonyi Géza tagintézmény vezetője:

http://www.sunshinefm.hu/24-ora-alatt-olvassak-fel-az-egri-csillagokat-nyiregyhazan/hir60152#contenttop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.