Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 26. 06:37, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A bankszövetség is figyelmeztet a csaló sms-ek veszélyeire

A bankszövetség is figyelmeztet a csaló sms-ek veszélyeire

Több országban, már Magyarországon is aktívan terjed az új adathalász csalási kísérlet, amelynek során egy csomag várható kézbesítéséről szóló sms-sel próbálnak visszaéléseket indítani

- hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az üzenetben található link olyan applikáció letöltéséhez vezet, amellyel az adathalászok elérhetik az ügyfelek személyes adatait.

A Magyar Bankszövetség fokozott óvatosságot kér, mivel a kártékony, úgynevezett trójai típusú alkalmazás aktivizálódásával a csalók hozzáférhetnek a telefonon tárolt bizalmas adatokhoz, így akár pénzügyi, banki információkhoz is.

Az adathalászat megakadályozásához javasolják, hogy aki küldeményt vár, az a kereskedő által korábban megküldött értesítéseken keresztül kövesse nyomon a megrendelt termék szállítási státuszát, ne kattintson sms üzenetben érkező hivatkozásra.

Aki nem rendelt csomagot, törölje az üzenetet, és figyelmeztesse a veszélyre közeli ismerőseit is - javasolja a szövetség.

Ugyancsak fontos, hogy bármilyen alkalmazást csak biztonságos forrásból, hivatalos alkalmazásáruházból (Google Play, AppStore) töltsenek le - írták.

Szerdán riasztást adott ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI), mert megnövekedett azoknak a káros hivatkozást tartalmazó sms-eknek a száma, amelyeket csalók csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek. A rendőrség az ügyben nyomozást rendelt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.