Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Február 22. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A felvett hitel összegéhez kötik a rögzítést

A felvett hitel összegéhez kötik a rögzítést

Ne a lakás értékéhez, hanem a felvett hitel összegéhez kössék az árfolyamrögzítés igénybevételének lehetőségét, így az élhetne az árfolyamgáttal, aki harmincmillió forintnál kevesebb hitelt vett fel.

Ezt kezdeményezte Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke. A javaslatot benyújtják az árfolyamgát rendszerét módosító törvénytervezethez - számol be róla a Magyar Hírlap.

Rogán Antal kijelentette, a frakció a kabinettel és a bankszövetséggel is megkezdte az egyeztetéseket a módosító indítványról. Utóbbi elnöksége ma vitatja meg az indítványokat. „A kormány szerint az árfolyamgát új rendszere jelentős mértékben járul majd hozzá a devizahitelesek problémájának enyhítéséhez. Az árfolyamrögzítést a kedvező feltételek miatt várhatóan a devizahitelesek döntő többsége igénybe fogja venni” – mondta Szatmáry Kristóf, a szaktárca államtitkára tegnap a parlamentben. Az új rendszert a KDNP támogatja, míg az MSZP és az LMP elfogadhatónak tartja, de mind a két pártnak vannak fenntartásai. Simon Gábor, az MSZP vezérszónoka úgy fogalmazott: „a kis segítség is segítség, bár a javaslat nem jelent átfogó segítséget a bajbajutottaknak.” A Jobbik szerint az árfolyamgát csak egy szűk rétegnek jelent könnyítést.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV