Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 22. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A GVH 15 millió forintra bírságolta a Calgont gyártó céget megtévesztő reklámért

A GVH 15 millió forintra bírságolta a Calgont gyártó céget megtévesztő reklámért

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Reckitt Benckiser Kft. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor a Calgon vízlágyító termékének népszerűsítésekor valótlan állításokat tett az ecet hatására vonatkozóan. A vállalkozásra ezért 15 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.

A versenyhivatal szerdán közölte: a Reckitt Benckiser 2010. augusztus 2. és november 21. között különböző televíziós csatornákon sugárzott reklám állításait vizsgálta.
A termék népszerűsítése során használt szlogenek (például "Eddig ecettel vízkőtelenítettem a mosógépem, ennek ellenére elromlott.") többek között azt sugallták a fogyasztóknak, hogy az ecet nem alkalmas a mosógépnek vízkő által okozott meghibásodása elleni védekezésre, mert a használatának ellenére elromolhat a mosógép, valamint esetleges rozsdásodás is felléphet.
A fenti állításokkal a GVH szerint azt a benyomást kelthették a fogyasztókban, hogy a Calgon az ecettel összevetve hatékonyabb és biztonságosabb szer, amely alkalmas a mosógép meghibásodásának elkerülésére. Ezzel szemben a vizsgálat során a vállalkozás nem tudta bizonyítani, hogy az ecet használata mellett a mosógép vízkőképződés miatt meghibásodhat, így az állítások valótlannak tekinthetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során