Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 07. 14:14, szerda | PR
Forrás: (x)

A rendszerezett árukészlet kulcsa, avagy raktár kiadó

A rendszerezett árukészlet kulcsa, avagy raktár kiadó

A kereskedelemmel foglalkozó cégek számára a gördülékeny áruforgalom a legfontosabb kulcskérdés. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a raktárkészlet átlátható rendszerezése, tárolása és egyszerű mozgathatósága.

Egy alkalmas tárolóegység felkutatása megfontolt döntést kíván.

Felgyorsult kereskedelem

Napjainkban az áruk beszerzési módjai és az általános vásárlási szokások is átalakultak. Az online megoldások térhódításával bármilyen termék pár kattintással elérhető. A termékeket akár fotelünk kényelméből is megrendelhetjük. Az áruforgalom pedig nemzetközi léptékben is aktívan zajlik, hiszen számos külföldön működő cég és webáruház is kedvező ajánlatokkal bombázza a hazai vásárlókat.

Ezen átalakulás egyik folyománya, hogy az árukat minél gyorsabban szeretnénk beszerezni. A kereskedelmi vállalkozásokat ez sokszor állítja logisztikai kihívások elé. A logisztika megszervezése, a költségekkel való kalkuláció és a megfelelő méretű raktárkészlet felhalmozása mind olyan faktor, mely nem hagyható figyelmen kívül. Ezek egymással is összefüggenek, tehát például egy raktárkészlet segítheti a gördülékeny logisztikát, ám a tárolóegység bérlése extra költségekkel jár. Ettől függetlenül vállalkozásunknak teszünk jót, ha nyitott szemmel figyeljük a felbukkanó raktár kiadó hirdetéseket.

Méret és helyigény

Az úton-útfélen felbukkanó raktár kiadó táblák a lehető legkülönfélébb egységekre kerülnek ki. A raktárak méretileg, elhelyezkedésileg és a tárolási lehetőségek szempontjából is kifejezetten sokfélék lehetnek. Tekintve, hogy a költségek a különféle faktorok javulásával együtt exponenciálisan növekednek fontos, hogy megfelelően lőjük be a számunkra szükséges helyet. Könnyen lehet, hogy egy raktár kiadó felirat azonnali cselekvésre késztet minket, de fontoljuk meg a döntést.

A legmeghatározóbb faktor ez esetben az árukészlet mennyisége. Az, hogy mekkora forgalmat bonyolítunk, nagyban meghatározza azt, hogy mennyi raktárterületre van szükségünk. Ha kisebb árukkal kereskedünk, akár nagyobb készlet is felhalmozható kisebb helyen. Ám nagyobb vagy terjedelmesebb termékek esetén foglalkozunk, akkor nagyobb raktár után kell néznünk. Ez esetben pedig már az áruk mozgatása is megoldandó kérdés. Ne hívjuk tehát azonnal a raktár kiadó táblán található telefonszámot, inkább nézzünk körül alaposabban a piacon.

Raktártípusok minden célra
A raktár kiadó hirdetések alatt tehát számos különböző típusú tárolóegységet találunk. Azt pedig, hogy számunkra melyik lehet költséghatékony megoldás, a már említett árukészlet-mennyiség határozza meg. E raktárak egyik alaptípusa az üzlethelyiségekkel egybeépített helyiség, mely kényelmes árumozgatást és kiszolgálást biztosít. Az is előfordulhat, hogy már külön helyiségre van szükségünk, de nem bérelnénk ki egy egész csarnokot, ekkora jöhetnek szóba a különböző, épületegyütteseken belül található helyiségek.

Ha nagyobb áruforgalom a jellemző ránk, akkor már érdemes a nagyobb raktárépületek kínálatában körülnézni. Ezek már kifejezetten nagy alapterületű, raktározási vagy akár termelési célokra is alkalmas egységek. A raktár kiadó táblák ezen felül akár teljes logisztikai központokra is kikerülhetnek. Ez esetben már komolyabb teherforgalom is bonyolítható, illetve akár az ügyintézés és az irodák is a központ területén rendezhető be. A lehetőségek száma tehát szinte végtelen, a lényeg, hogy megfontoltan döntsünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.