Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2013. Október 17. 12:14, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI/HZ

A Tigáz a bíróságra vár, az önkormányzat feljelentést tett a gázvita ügyében

A Tigáz a bíróságra vár, az önkormányzat feljelentést tett a gázvita ügyében

Az energiahivatal továbbra is közvetít a kótaji gázügyben.

A kótaji önkormányzat és a Tigáz-DSO Kft. közötti vezetékvitában egy folyamatban lévő bírósági eljárás dönt majd - mondta a Tigáz Zrt. szóvivője csütörtökön az MTI-nek. Száraz Gábor arra is kitért, hogy a hét elején az ügyben háromoldalú egyeztetés volt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalban (MEKH). A hivatal előírta a Tigáz-DSO Kft. számára, hogy 2014. június végéig létesítsen egy kiváltó vezetékszakaszt a térségben.

Orosz Mihály, Kótaj független polgármestere az önkormányzat képviseletében feljelentést tett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt.

Továbbra is közvetít a kótaji gázügyben az energiahivatal

A kótaji polgármester kérésére indult hatósági eljárását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hatvan napon belül lefolytathatja a település önkormányzata és a szolgáltató közötti gázvezetékvita ügyében. Orosz Mihály, Kótaj polgármestere szeptember közepén fordult a MEKH-hez, azt kérve, hogy a hatóság a Natural Gas Service (NGS) Kft.-t jelölje ki elosztónak.

A hivatal az ellátás biztonsága és fenntartása érdekében a továbbiakban is egyeztet és közvetít a felek, vagyis az önkormányzat és a Tigáz-DSO között. Ezt az is indokolja, hogy álláspontjuk szerint Orosz Mihály "olyan eszközöket kíván felhasználni vélt vagy valós igaza érdekében, amelyek elfogadhatatlanok".

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak