Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Január 20. 22:25, szerda | Helyi

A Közép-Nyírségért és Rétközért Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület visszatekintése a 2009-es évre

A Közép-Nyírségért és Rétközért Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület visszatekintése a 2009-es évre

A 2009-es év az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyére beérkezett támogatási kérelmekkel kezdődött. Egyesületünknek, mint a Közép-Nyírségért és Rétközért Helyi Akciócsoport munkaszervezetének elsődleges feladata

2009. nyarán számos vidékfejlesztési rendezvényen vettünk részt, és sikeresen képviseltük a térségünket: Magyar Vidék Napján a Vajdahunyad Várában, Sziget Fesztiválon a Hungarikum Faluban, Debrecenben a Régió Napján, illetve mintegy 15 Falunapon jelentünk meg az ÚMVP sátorral. Ezek mellett Egyesületünk kistérségi összefogással az FVM-től kapott támogatás segítségével megrendezte 2009. augusztus 29-én Nyírkarászon a III. Közép-Nyírségi és Rétközi Vidékfejlesztési Nap-ot, és a VIII. Észak-Alföldi Regionális Szántóversenyt.


Az év során több alkalommal szükséges volt a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata, különös tekintettel a IV. tengelyre, mely a LEADER-t foglalja magában. A Helyi Akciócsoportokat akkreditálni kellett ahhoz, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól delegált feladatokat láthassanak el az újonnan megnyíló III. tengely és az először megnyíló IV. tengely pályázatainak kezelésére vonatkozóan. 2009. november 12-én megtörtént az akkreditációs ellenőrzés, az elvárt feltételeknek megfeleltünk, és megkaptuk az akkreditációs igazolást. Így megkezdődhetett a LEADER pályázatok feldolgozása: összesen a HACS területéről 59 db pályázat érkezett, az egyik legkedveltebb intézkedés a „Civil szervezetek erősítése” volt, melyre 22 db pályázatot nyújtottak be.


2009. december 16-ig várjuk az ÚMVP III. tengely keretében meghirdetett intézkedések támogatási kérelmeit!
Közép-Nyírségért és Rétközért Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület
4561 Baktalórántháza, Köztársaság tér 16.
www.kozepnyirseghacs.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.