Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Február 23. 15:36, kedd | Helyi
Forrás: http://www.gazdalaszlo.hu/

Akár az Adriáig is lakott területet nem érintve

Akár az Adriáig is lakott területet nem érintve

Csütörtökön adták át a szabolcsi térség egyik legfontosabb útját, a Székely-Baktalórántháza összekötő út 14 kilométeres szakaszát. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 313 millió forintot fordítottak az összekötő út

Átadták a szabolcsi térség egyik legfontosabb útját
Csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át szabolcsi térség egyik fontos útját, a Székely–Baktalórántháza összekötő út (4104-es út) 13,45 kilométeres szakaszát. A kivitelező Magyar Aszfalt Kft. a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően nyár elején láthatott munkához: kiszélesítette az utat, szegélyeket épített, megerősítette az aszfaltburkolatot, kitisztította az árkokat és átereszeket, rendbe rakta az útpadkákat. A szakaszon található autóbuszmegállókat most kijavítva, szabványosítva kapja vissza a közösségi közlekedést igénybe vevő nagyközönség.

A felújítás teljes költségét, mintegy 313 millió forintot az Európai Unió állta – mondta el a Magyar Közút szóvivője, Légrádi Veronika. – A megújult útszakaszon csökken a balesetveszély, jelentősen javul az utazási komfort. A rendezett útviszonyok kedvezőbbé teszik a vállalkozások letelepülésének feltételeit és a nagyobb áruforgalom lebonyolítását is, vagyis híven szolgálják az Unió és a Kormány közös célját: az esélyegyenlőség megteremtését a térségi fejlesztések eszközével – hívta fel a figyelmet a szóvivő.

A közvetlenül érintett településeken mintegy nyolcezren laknak, a térségi forgalmat tekintve az érintett lakosság 10 ezer fő. Az út a Székely községen áthaladó régi 4-es számú főutat köti össze a Baktalórántházát érintő 41-es számú főúttal, így észak–déli kapcsolatot biztosít a főutak közötti tranzitforgalom számára. Ennek a funkciónak további jelentősége is van, hiszen Baktalórántháza alatt épül meg a közeljövőben az M3-as autópálya új szakaszának egyik csomópontja. Záhony felől a 4-es számú főúton érkező és Románia felé tartó személy- és teherforgalom szintén Székely és Baktalórántháza érintésével tud tovább közlekedni a csengersimai, illetve a Hajdú-Bihar megyei határátkelőhelyek irányába.
Simon József, a település polgármestere, köszönetét fejezte ki az út megvalósításában Gazda László, képviselő úrnak, és mindazoknak, akik a tervezés, és kivitelezés fázisaiban közreműködtek.
A Polgármester szavaival élve: Ramocsaházától, akár az Adriáig is el lehet ma már jutni, lakott területet nem érintve, kivéve a szomszéd Székely települést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.