Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 18. 07:30, péntek | Belföld
Forrás: mti

Állapotos asszony, férje és gyerekük halálát is okozta - Elítélték

Állapotos asszony, férje és gyerekük halálát is okozta - Elítélték

Másodfokon jogerősen 5 év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki 2014-ben a Mezőfalva és Nagyvenyim közötti úton balesetet okozott.

A balesetben egy várandós anya, a férje, valamint egyik gyerekük meghalt, a másik gyerek súlyosan megsérült.

A törvényszéknek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint első fokon a Dunaújvárosi Járásbíróság 2017 júniusában a vádlottat közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, akkor négy év szabadságvesztést kapott, valamint öt évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett.

Másodfokon a Székesfehérvári Törvényszék az elsőfokú bíróság eljárását törvényesnek, az általa megállapított tényállást megalapozottnak találta. Ugyanakkor a vádlott büntetését öt év szabadságvesztésre súlyosbította, továbbá hat évre tiltotta el a járművezetéstől.

A jogerős ítéletben a bíróság megállapította, hogy 2014. november 1-jén este - ködös időben - a vádlott kocsijával egy kocsisor előzésébe kezdett, majd észrevette, hogy szemből egy busz közeledik. A baleset elkerüléséért hirtelen kormánymozdulattal visszatért a saját sávjába és nekiütközött a szabályosan közlekedő egyik autónak, amely így frontálisan ütközött az busszal.

E személykocsi vezetője - egy állapotos asszony -, a férje, valamint egyik gyermekük olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Másik gyermekük súlyos sérülést szenvedett.

Címkék: ítélet, baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.