Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Szeptember 04. 07:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Az autójuktól is búcsút vehetnek a szabályszegők

Az autójuktól is búcsút vehetnek a szabályszegők

Szigorúbb szankciók vonatkoznak szeptembertől az autósokra.

Aki nem fizeti be az objektív felelősség alapján kiszabott közigazgatási bírságot, az autójától is búcsút vehet. A járművet kivonhatják a forgalomból, és csak akkor lehet ismét használni, ha a tulajdonos vagy az üzembentartó kifizeti tartozását. Szeptembertől változnak a külföldi rendszámú autókra vonatkozó szabályok is.

 

Csütörtöktől nem csak a gyorshajtókat, hanem azokat is szigorúbban büntetik, akik nem fizetik be a bírságot. A határidő lejárta után 8 nappal a rendőrség értesíti a területileg illetékes okmányirodát, hogy a járművet vonja ki a forgalomból, az adóhatóságnál pedig kezdeményezi a bírság adóként való behajtását.

- A közigazgatási bírság kiszabása után a tulajdonosnak 30 napja van arra, hogy a bírságot befizesse. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az okmányiroda a gépjárművet kivonhatja a forgalomból. Az elmúlt egy esztendőben Győr és vonzáskörzetében közel 600 olyan eset fordult elő, amikor a gépjármű kivonható lett volna a forgalomból - mondta a hírTV-nek Győr fideszes alpolgármestere, Simon Róbert Balázs.

A kocsi forgalomba való visszaállításának költségeit is az üzemben tartónak kell kifizetni. Ez körülbelül 11 ezer forint. A magyar kormány igyekszik visszaszorítani a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésének a körét illetve lehetőségét. Az sem jár jobban, aki eddig a regisztrációs díjat megspórolva nagy értékű autóját külföldön helyezte üzembe. Ha a sofőr nem tudja igazolni, hogy jogosan használja a külföldi rendszámú kocsit, az igazoltató rendőr a helyszínen leveheti a rendszámot, és bevonhatja a forgalmit. (rá)

hírTV

Címkék: autós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.