Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 26. 13:06, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Az oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség

Az oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség

A koronavírus elleni oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztetett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

A közlemény szerint két ismeretlen a körzeti orvosi rendelő nevében keresett fel lakásán egy nagykanizsai idős férfit. A csalók azt állították, hogy a koronavírus elleni oltási listára felkerülésért alá kell írni a náluk lévő regisztrációhoz szükséges dokumentumokat.

A férfi aláírta a dokumentumot, de később gyanúsnak találta a körülményeket, ezért felkereste a rendelőt, ahol elmondták neki, hogy senkit nem küldtek ki azért, hogy regisztrálják az oltásra - írták.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek megelőzéséért arra hívja fel az állampolgárok figyelmét, hogy az oltási regisztrációval senkit nem keresnek meg személyesen a lakásán, azt kizárólag a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon tehetik meg azok, akik élni kívánnak az ingyenes oltás lehetőségével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott