Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 01. 08:50, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az ősz leghidegebb hajnalával indult a november

Az ősz leghidegebb hajnalával indult a november

Az ősz eddigi leghidegebb hajnalával indult a november; a Nyírségben mínusz 2 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékletet is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Azt írták: az északkelet felől érkező hideg, száraz levegő hatására nagyjából a Dunától keletre található tájakon fagypont közelébe csökkent a hőmérséklet, kisebb körzetekben gyenge fagy is előfordult.

Mostanáig az idei ősz leghidegebb hajnala október 19-én volt, akkor a Pest megyei Kakucson mínusz 1,4 fokig hűlt a levegő. Most ennél egy fokkal hidegebbet mértek, Nyírlugoson mínusz 2,4 fokig csökkent a hőmérséklet november elsején hajnalra. Így most már ez az új őszi szezonrekord.

A Dunántúl nagyobb részén éjjel tartósan felhős volt az ég, így arrafelé enyhébb maradt az idő - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint vasárnap napközben döntően 11-15 fokig emelkedik a hőmérséklet, de a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet. Késő estére általában 5-13 fokra hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.