Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 25. 11:08, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Bosszúból felgyújtott több száz bálát - Videó

Bosszúból felgyújtott több száz bálát - Videó

Két hét alatt azonosították és elfogták a ceglédi nyomozók azt a 24 éves lovászt, aki bosszúból felgyújtotta munkaadója báláit.

Egy Cegléd külterületén található tanyán lángra kapott bálák miatt riasztották a tűzoltókat augusztus 8-án hajnalban. Az oltás után a tűzvizsgáló helyszíni megállapítása szerint gyújtogatás okozta a 360 szalma-, valamint a 600 szénabála leégését. A kár meghaladta a 8,6 millió forintot – közölte a rendőrség.

A ceglédi rendőrök felderítését nehezítette ugyan a nyomszegény helyszín, de találtak más módszert a tettes azonosítására. Gyűjtötték az adatokat, a beszerzett információk elemzésével szűkítették az elkövetői kört. A gyanú egy ott dolgozóra terelődött, ő azonban kitartóan tagadott, sőt megpróbálta bemártani egy volt munkatársát.

Az összegyűjtött bizonyítékok és a kihallgatási taktika meghozta a fordulatot, az eljárásban addig tanúként szereplő, 24 éves K. Jánosból augusztus 23-án gyanúsított lett.

Megtörve, részletesen vallott tettéről, milyen sorrendben, hogyan lobbantotta lángra a bálákat öngyújtójával. Utána a tanyán biztosított lakhelyére ment, majd aludni tért. Nem sokkal később hallotta a hangos riadalmat, kiszaladt és részt vállalt a jószágok mentésében.

Állítása szerint munkaadója iránt érzett haragja motiválta, nem bírta elfogadni gazdája mentalitását és az emberekhez való hozzáállását, ez idegesítette. Korábban többször összevitatkoztak, meg is fenyegette, amit végül augusztus 8-án hajnalban be is váltott – „Nem voltam szájhős” – jellemezte önmagát, majd hozzátette: „én nem vagyok haragtartó”.

Az őrizetbe vett K. János ellen rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.