Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Március 07. 10:34, vasárnap | Helyi

Budai Zolka kötetbemutatója Nyíregyházán

Budai Zolka kötetbemutatója Nyíregyházán

Érdekes, élvezetes előadások, valamint barátias légkör várja az irodalom kedvelőit.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt Budai Zolka, a nyíregyházi kötődésű fiatal költő "Bebeszélve" című kötetének ugyancsak nyíregyházi bemutatójára.

Helyszín: Aranyszarvas Pub, Nyíregyháza
Időpont: 2010. március 13., szombat 17 óra

A kulturális est keretén belül lehetőség nyílik a jelenlegi magyar szépirodalom számos elismert alkotójával, szaktekintélyével való találkozásra is, hiszen a bemutató után országos irodalmi találkozó veszi kezdetét.

A kötetet bemutatják:

- Papp Für János költő
- Székelyhidi Ágoston író, irodalomtörténész
- Dr. Minya Károly nyelvész, főiskolai tanár

"Sajátos hang ez, amit ebben a 188 remekbeszabott versben hallhatunk. Költészetében kézen fogva jár a tehetség, a fiatalság, a tanulni vágyás és az alázat. Az egyik legjobb, legcélravezetőbb út ez. Említettem a tehetség fogalmát is a felsorolásban. Bár lehetséges, hogy Budai Zolka esetében a tehetség helyett szerencsésebb a talentum fogalmát rögzíteni. A tehetség sok esetben nem elég. Az csupán valamiféle lehetőség, ajándék, esély. De itt másról, többről van szó: megvalósítja céljait - és nem csupán kergeti, forgatja a gondolatokat - mégpedig a költészet emeltszintű síkján. "

Papp Für János

A helyszín a bemutató után kötetlen és kulturált szórakozási lehetőséget biztosít a vendégeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.