Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 03. 07:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Cseh László: Iszonyat nagy fájdalom maradt bennem

Cseh László: Iszonyat nagy fájdalom maradt bennem

Hazatért a magyar úszóválogatott a sanghaji vizes világbajnokságról.

A csapat egyetlen aranyérmét szerző Gyurta Dániel szerint annak köszönhette 200 mellen aratott győzelmét, hogy jobban osztotta be erejét, mint vetélytársai. Gyurta az olimpiai bajnok Kitajimát is verte ezen a távon, és sikerült megvédeni vb-címét.

Vegyes érzelmekkel érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a magyar úszóválogatott. Gyurta Dániel büszkén mutatta a Sanghajban 200 mellen szerzett világbajnoki aranyérmet. Az úszó szerint azért tudta megvédeni vb-címét, mert más taktikával úszik, mint vetélytársai. „Nem kezdek világcsúcsrészidőn belül, 100-nál, 150-nél, hanem megpróbálok a végére tartalékolni. Úgy próbálom felépíteni a 200 métert, hogy a végére tudjak hajrázni” - fejtette ki Gyurta.

Van, amire azonban nem lehet felkészülni. A 200 vegyesen még bronzérmet szerző Cseh László a 400 méteres vegyesúszás előtt asztmás rohamot kapott és a döntőről is lemaradt. „Sajnos az élet, az asztmám közbeszólt, emiatt nem sikerült az előfutam, nem kaptam egyszerűen levegőt, így azért elég nehéz úszni. Egy iszonyat nagy fájdalom maradt bennem, egy iszonyatos nagy űr, úgy érzem a döntőben éremért úszhattam volna, innen kell tudni felállni” - mondta el a korábbi világbajnok.

„Feltört benne a sok éves düh, nem tudom, így sikerült, más sportolóval is van így” - ennyit mondott Kis Gergő edzője tanítványa kifakadásáról. A vb-n két gyorsúszószámban is bronzérmet szerző sportoló még Kínában úgy nyilatkozott: itthon megalázták és félrenyomták. Az ajkai sportoló ugyanis nem gyorsúszónak, hanem vegyesúszónak tartja magát, ebben a számban azonban nem indulhatott.

„Nem is a dac meg a düh, hanem meg akartam mutatni, hogy másik versenyszámban is mozdítható vagyok, és képes vagyok oylan eredményre, ami világraszóló” - fogalmazott Kiss. A benne zajló indulatok kiváltójáról csak annyit mondott: „Nem szeretem, én se, illetve az emberek sem szeretik, ha elveszik, ami az övé...”

A szövetségi kapitány szerint nincs ügy. Kiss László azt mondja, Kis Gergőnél ketten is jobban úsztak 400 vegyesen, ezért nem ő állt a rajtkőre ebben a számban a világbajnokságon.

„A vízben dől el minden, aki a jobb teljesítményt nyújtja, az lesz az első kettő. Ha jövő év június 1-ig, valaki a legjobb két idő egyikét teljesíti, az fog indulni. Az úszás mérhető sportág, és nincs ezzel probléma” - fejtette ki Kiss László.

A kapitány szerint helytállt a csapat Kínában, minden úszásnemben jól teljesítettek a magyarok. A csapat egy aranyat és három bronzérmet szerzett.(jv)

hírTV

Címkék: úszó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.