Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Február 21. 07:09, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Csehország is bevezeti a kettős állampolgárságot?

Csehország is bevezeti a kettős állampolgárságot?

Várhatóan Csehország is lehetővé teszi a kettős állampolgárságot, a prágai belügyminisztérium erre vonatkozó tervezetét az iDnes hírportál ismertette. A terveket a belügyminisztérium szóvivője megerősítette.

'Teljes mértékben lehetővé lesz téve a kettős állampolgárság azon cseh állampolgárok számára, akik önkéntesen felveszik egy másik ország állampolgárságát' - mondta Petra Schneiderová, a belügyminisztérium szóvivője a hírportálnak.

Az önálló Cseh Köztársaság megalakulásától (1993) olyan szabályozás van hatályban, hogy egy új állampolgárság felvételével az emberek automatikusan elveszítik az eredeti cseh állampolgárságukat. Ez csak azokra nem érvényes, akiknek külföldi állampolgár a házastársa. Egy, a kilencvenes évek végén megkötött kormányközi szerződés alapján cseh-szlovák viszonylatban is lehetséges kettős állampolgárság - tájékoztatott a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik