Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. Február 09. 13:24, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Csuklyás támadók géppisztolyból tüzet nyitottak rendőrökre Marseille-ben, senki sem sérült meg

Csuklyás támadók géppisztolyból tüzet nyitottak rendőrökre Marseille-ben, senki sem sérült meg

Csuklyás támadók Kalasnyikov gépkarabélyokból tüzet nyitottak egy járőröző rendőrautóra hétfőn a dél-franciaországi Marseille-ben, ahol Manuel Valls francia miniszterelnök délután látogatást tesz - közölte egy meg nem nevezett rendőrségi forrás.

Az eset a város egyik északi negyedében történt, amely közismert drogbandáiról. A lövöldözésben senki sem sérült meg.
A rendőrség egy különleges egységet vezényelt a negyedbe, amelyet teljesen lezártak - tette hozzá a forrás.
A France Info hírrádió helyszíni tudósítása szerint a második legjelentősebb francia város 7 ezer lakosú Castellane nevű negyedében drogbandák közötti fegyveres leszámolás történt.
A La Provence című regionális újság honlapja szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy "több csuklyás férfi lövöldözött a levegőbe kalasnyikovokkal". A lövések zajára a helyszínre érkező rendőrautóra is rálőttek a fegyveresek, de senki sem sérült meg.
A rendőrség azonnal lezárta a környéket, a gyerekek nem hagyhatják el az oktatási intézmények épületét, a lakótelepek fölött helikopterek köröznek. Olivier Martocq, a France Info tudósítója szerint a kezdeti izgalom után teljes a nyugalom a negyedben.
A kikötővárosban évek óta nagyon magas a kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódó bűnözés. Legutóbb január 15-én öltek meg egy 25 éves férfit egy drogbandák közti leszámolásban.
A lövöldözés néhány órával azelőtt történt, hogy Manuel Valls miniszterelnök először látogat el délután kormányfőként Marseille-be, ahol belügyminiszterként korábban többször is megfordult. A miniszterelnököt elkíséri Bernard Cazeneuve belügyminiszter és Najat Vallaud-Belkacem, az oktatási tárca vezetője. A látogatás eredeti célja az, hogy üdvözölje a bűnözés és az erőszak leküzdésére az elmúlt két és fél évben tett átfogó erőfeszítéseket Franciaország egyik legveszélyesebbnek tartott környékén. Valls várhatóan az anyagi erőforrások növelésére is ígéretet tesz a bűnözés visszaszorítása érdekében.
A január eleji, 17 áldozatot követelő párizsi terrortámadások óta maximális a terrorkészültség Franciaországban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni