Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 04. 17:53, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Devizahitelek - MSZP: a gyenge forint okozza a problémát

Devizahitelek - MSZP: a gyenge forint okozza a problémát

Az MSZP szerint az Orbán-kormány nem tudta megoldani a devizahitelesek problémáit, sőt a forintárfolyam gyengítésével tovább rontott a helyzetükön - mondta Józsa István csütörtökön újságíróknak.

A szocialista frakcióvezető-helyettes azután nyilatkozott, hogy a Kúria csütörtökön ítéletet hirdetett abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahiteles OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta. A döntés szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes.
Az MSZP-s képviselő az ítéletet nem kommentálta, azt mondta: a devizahitelesek gondjain a forint erősödése segítene, az, ha az adósok ismét a hitelfelvételkori árfolyamon törleszthetnének, a kormány azonban három éve a forint "gyengítésével van elfoglalva".
Józsa István hozzátette: az Orbán-kormány már nem fog tudni változtatni ezen, gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.

Címkék: Devizahitelek, kúria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben