Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 12. 09:16, péntek | Helyi
Forrás: forrás: www.drlegenyzsolt.hu

Dr. Legény Zsolt választókerületi kampánynyitó rendezvénye

Dr. Legény Zsolt választókerületi kampánynyitó rendezvénye

A napokban Vásárosnaményban tartotta dr. Legény Zsolt, országgyűlési képviselő Úr választókerületi kampánynyitó rendezvényét.

A rendezvényen szép számban képviseltette magát a lakosság azon része, aki katonaként áll a választásokat megelőzően Zsolt mellett, hogy a következő négy évben is a választókerületért dolgozhasson.

Az elmúlt időszak eredményeként a képviselő elmondta, azokat a hangsúlyosabb a térséget érintő eredményeket, ami az itt élők jobb megélhetését szolgálja.
Említette az M3 – as autópálya további 48 km – es szakaszának megépítését, ami 2011. év végére várható, és Vásárosnaményig biztosít jobb közlekedési feltételeket.
Ez az útfejlesztés a hazai gazdaság vérkeringésébe is hatékonyabb csatlakozást biztosít az itt élőknek.
Felvázolta jelen politikai helyzetben hogyan tudta ezt a lehetőséget kiharcolni, Szabolcs – Szatmár Bereg megyei képviselőtársaival együtt.

A helyi vasútvonalak megőrzése, is a nevéhez fűződik. 33 vasútvonalból 3 vonal maradhatott fenn országos szinten, ebből kettő Szabolcs – Szatmár Bereg megyében, ami az itt élők személyszállítását a továbbiakban is biztosítja.

A Vásárosnaményi Ruhagyár a válság idején OFA támogatással megmaradhatott, és 550 munkahely megőrzését tudták lehetővé tenni. A támogatás odaítélésében Zsoltnak elvitathatatlan szerepe volt. A képviselő beszélt arról, hogy egy sikeres válságkezelésként könyvelhető el a Berwin Ruhagyárnak nyújtott állami segítség, mert ezzel a támogatással új piacokat tudott a cég építeni, és nem szorulnak további állami segítségre.

Szólt arról is hogy milyen szervezetten oldják meg helyben az ajánlószelvények gyűjtését.

Tovább

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.