Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Augusztus 04. 13:51, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Dugattyús kompresszor, avagy gázsűrítés „kicsiben”

Dugattyús kompresszor, avagy gázsűrítés „kicsiben”

A kompresszorok feladata egyszerű: a levegő sűrítése és szállítása. E munkával azonban hobbi- és profi felhasználók tömegeit képesek napi szinten segíteni.

Nem mindegy azonban, hogy melyik szegmens, melyik készüléktípus mellett dönt. Előbbi esetben például a kisebb teljesítmény is elég lehet.

Sűrített teljesítmény

Sokak számára talán nem egyértelmű, de a kompresszorok a mindennapi életünknek is szerves részét képezik. Találkozhatunk velük a benzinkutakon a kerékfújó állomásokon, a különböző autómosókban, festőüzemekben, ipari létesítményekben és még sorolhatnánk. Habár a készülékek lényegében azonosak – legalábbis az elvégzett feladatot tekintve – mégis vannak alapvető különbségek, melyek meghatározzák, hogy mely kompresszorok hova valók. És egyáltalán, milyen kompresszorok érhető el manapság?

A kínálat aktuális állapotát tekintve nincs nehéz dolgunk összefoglalni a termékskálát, hiszen lényegében két típus képes megfelelni minden felhasználói igénynek. Ez pedig nem más, mint a csavarkompresszor és a dugattyús kompresszor termékcsalád. Egy feladat, ám lényeges működésbeli különbségek, melyek közvetlen hatással vannak a teljesítményre is. Melyek a gyakoribb modellek és mire van szükségünk, ha nem szeretnénk nagyban gondolkozni?

A gázsűrítés területei

Ha kompresszorokról esik szó, alapvetően két nagyobb felhasználói csoportot különböztethetünk meg, melyek mindegyikéhez egy-egy készüléktípus rendelhető. Az egyik nagyobb csoport az ipari szereplőké, akik a termelésben, elsősorban a gyártósorokon és gépek üzemeltetéséhez használnak nagyobb mennyiségű sűrített levegőt. Esetükben a csavarkompresszor jelenti a megoldást, hiszen nagy mennyiségű sűrített levegő előállítására alkalmas, mindezt folyamatos működés mellett.

A másik nagyobb csoport – akik legalább ugyanolyan fontosak, mint ipari társaik – a barkács- és hobbifelhasználóké. Ez alatt háztartási felhasználókat, műhelyeket, esetleg kisipari szereplőket kell értenünk. Esetükben a dugattyús kompresszor a válasz a sűrített levegő igényekre. Ezek a készülékek költséghatékony megoldást kínálnak mindenki számára, akinek nem releváns az ipari mértékű teljesítmény.

Költséghatékony hobbimegoldás

Az, hogy a dugattyús kompresszor miért éppen a hobbifelhasználók számára jelent megoldást, igencsak kézenfekvő: teljesítménye számukra megfelelő, ár/érték arányban pedig szinte verhetetlen. A dugattyús kompresszor működési elvének lényegét egy vagy két dugattyú adja, mely elektromos, vagy robbanómotoros hajtással működik. Tekintve, hogy a dugattyúk hajlamosak a túlhevülésre, működésük csak szakaszosan biztosított. Ez azonban nem jelent gondot e felhasználói kör számára.

A dugattyús kompresszor egy hosszútávon is jól alkalmazható megoldás, mely számos feladatban a segítségünkre lehet. Beszerzési és fenntartási költségei is alacsonyak, szervizigénye minimális, így kiváló választás lehet barkács célokra. A dugattyús kompresszor termékcsalád ezen kívül természetesen számos speciálisabb eszközt és megoldást is rejt, melyek az egyéni felhasználói igényekhez is képesek alkalmazkodni. Sűrített levegő a ház körül költséghatékonyan: ezt kínálja a dugattyús kompresszor.

Címkék: csavarkompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat