Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. November 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elfogadják a díjemelést az autósok?

Elfogadják a díjemelést az autósok?

Bár az autósok 75 százalékának emelkedik a jövő évre szóló kötelező biztosítási díja, a biztosítót váltók száma várhatóan mégis jelentősen csökkenhet a tavalyi 700 ezerhez képest. A kampány első hetének adatait elemző biztositas.hu szerint éves 2-3 ezer forintos emelés esetében csak kevesen mozdulnak az autósok közül, vagyis beválhat a biztosítók előzetes számítása.

Idén is több millióan ellenőrizték kötelező biztosítási díjaikat az internetes portálokon a kampány első hetében. A tavalyival szinte hajszálra megegyező érdeklődés közepette azonban csak az autósok mintegy egy negyede talált magának olcsóbb díjat, a többség pedig díjemelkedéssel szembesülhetett. Esetükben a díjemelkedés átlagos mértéke 2-5 ezer forint volt. A szerződéskötések alapján elmondható, hogy azok az autósok, akik „csak” 2-3 ezer forintos emelést kaptak, jórészt régi biztosítójuknál szándékoznak maradni. Ez akár 30 százalékkal is csökkentheti a váltók idei számát és további, gyorsuló díjemelkedési tendenciához vezethet a jövőben. A váltók számának csökkenésével az adóval növelt kötelező átlagdíj a 15 ezer forintot is elérheti a kampányban. A tavaly átlagosan 8 ezer forintos megtakarítás 3 ezer forintra csökkenhet.

Szárnyalni látszanak ugyanakkor a kiegészítő biztosítások, ahol például aprópénzért lehet már CASCO-t, illetve egyéb kiegészítő terméket venni. A kiegészítő termékeket az autósok 25 százalékban választják (ez a tavalyi kampányban mért adat kétszerese), ezért a biztositas.hu olyan lehetőséget is felkínál, ahol az autósok önállóan, csak kiegészítő terméket vásárolhatnak, miközben kötelező biztosításuk régi biztosítójuknál marad.

Megfigyelhető ugyanakkor a kötelező piac jelentősebb mértékű átrendeződése is. Olyan társaságok kerültek ugyanis idén előtérbe, melyek tavaly kevésbé voltak sikeresek, miközben a tavalyi nyertesek most a lista végén vagy a középmezőnyben kullognak.

Mindez azért rendkívül érdekes, mert bár azt hihettük, hogy vége az állomány-vándorlásoknak és a biztosítók közti autósokért folytatott éles versenynek, könnyen lehet, hogy a most rosszul szereplő biztosítók jövőre vissza akarnak majd vágni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket