Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 08. 07:07, szombat | Belföld
Forrás: mti

Elrendelték a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

Elrendelték a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013 szeptemberében Soroksáron megölt egy futó nőt. A végzés nem jogerős

- közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel. A nyomozás adatai szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a nőt 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében egy füves-bokros területen "szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával" megölte, majd személyes tárgyait magával vitte. A rendőrség a férfit aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja.

A törvényszék közölte: a gyanút a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, a rendőri jelentések, az igazságügyi orvosszakértői vélemények, az igazságügyi genetikai szakértői vélemények, az igazságügyi vegyészszakértői és nyomszakértői vélemény és a lefoglalt bűnjelek támasztják alá. A nyomozás még tart, további eljárási cselekmények várhatók.

A bíróság a cselekmény jellegét, a gyanúsított személyi körülményeit (2013. október 25-től 2018. december 5-ig fogva tartották, előtte hajléktalanként élt) és többszörösen büntetett előéletét is figyelembe véve úgy ítélte meg, hogy a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt vele szemben kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható.

A gyilkosság áldozata egy 36 éves helyi nő volt, akit 2013. szeptember 25-én este kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

A rendőrség idén szeptember 8-án jelentette be, hogy egy negyvenéves, börtönbüntetését töltő férfit gyanúsítanak a soroksári gyilkossággal.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet a közelmúltban jelezte a rendőröknek, hogy talált egy olyan - jelenleg büntetését töltő - férfit, akit a helyszínhez lehet kötni, és részese volt már hasonló bűncselekménynek. Így jutottak el R. Szilveszterhez, aki a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves volt, a gyilkosság helyszínének közelében töltötte gyerekkorát és a telefonjából kinyert adatok szerint a bűncselekmény előtti napokban is a helyszínen tartózkodott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.