Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 21. 15:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu/illusztráció: pixabay

Európai TOP szökevényeket fogtak el a magyar fejvadászok

Európai TOP szökevényeket fogtak el a magyar fejvadászok

A szlovén rendőrség által keresett különösen veszélyes külföldieket fogtak el a magyar rendőrök Győrben.

Egy horvát nemzetiségű 45 éves férfit és 25 éves társát azzal gyanúsít a szlovén hatóság, hogy 2020. május 26-án Szlovéniában, Nova Gorica városban található bár előtt több lövést adtak le egy helyi lakosra azért, hogy megöljék.

Az áldozat el tudott menekülni és elrejtőzni, így a gyilkosságot nem sikerült végrehajtani - közölte a rendőrség.

A szlovén rendőrség információja szerint a két ember több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolásos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe, így megtalálásuk és elfogásuk elsőbbséget élvezett a szlovén rendőröknek. Megtalálásuk érdekében mindkettőjüket feltették az EUROPOL által üzemeltetett European Most Wanted listára, ahol Európa legkeresettebb bűnözői vannak.

Felkutatásukba a szlovén rendőrség célkörözési egysége is bekapcsolódott.

A nyomozás során felmerült információk szerint a szökevények Magyarországra menekültek és hazánkban bujkálnak.

Ezért, szlovén felkérésre, az Európai Célkörözési Hálózaton (ENFAST) keresztül csatlakozott a hajszába a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azzal a feladattal, hogy derítsék fel tartózkodási helyüket és fogják el őket.

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovén társszervekkel együttműködve rövid időn belül a szökevények nyomára akadt.

Tekintettel arra, hogy különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A TEK Műveleti Igazgatóságának munkatársai 2021. október 19-én délután mindkettőt Győrben elfogták.
A két horvát férfit – a szlovén európai elfogatóparancs alapján – a magyar rendőrök őrizetbe vették, kiadatásukról a bíróság később dönt.

Címkék: bűnöző, elfogás, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.