Hírek
2014. Január 07. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Ezt egye, ha sokáig akar élni!

A polifenolokban gazdag étrend - számos növényben megtalálható antioxidáns - mintegy 30 százalékkal csökkenti a halálozást összehasonlítva azokkal, akik alig fogyasztanak ilyen tartalmú ételeket - számol be a Fox News.
A szakemberek körében már régóta ismert, hogy a polifenolok csökkentik bizonyos rákos megbetegedések, valamint a diabétesz kialakulásának kockázatát. Hozzájárulnak ugyanis az immunrendszer megfelelő működéséhez és gyulladáscsökkentő tulajdonságaik vannak. Éppen ezért a tanulmány szerzője, Cristina Andres-Lacueva szerint nem meglepő, hogy a polifenolokban gazdag ételek csökkentik a halálozás kockázatát.
Ami eddig nem volt világos az az, hogy vajon mennyit kell pontosan fogyasztani az ilyen tartalmú ételekből. A tanulmány szerint a mágikus mennyiség napi 650 gramm.
Szerencsére meglehetősen sok étel van, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez: ilyen többek között a banán, a kivi, a brokkoli, a gyömbér, az áfonya és a diófélék.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 01. 08:11, vasárnap | Életmód
ESET: létező adatok alapján teremtenek mesterséges személyiségeket a kiberbűnözők a csalások végrehajtására
2025. Május 24. 07:32, szombat | Életmód
Rovarinvázió miatt átmenetileg bezár a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár
Rovarinvázió miatt az év végéig nem lesz látogatható a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár - jelentették be egy budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön.
2025. Május 23. 07:27, péntek | Életmód
Megkezdődik a gondosórák kiküldése a 80 éven felülieknek
A 80 év felettiek hamarosan külön igénylés nélkül megkapják a \"gondosórát\" minden vármegyében - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Szentendrén.
2025. Május 22. 06:00, csütörtök | Életmód
A mesterséges intelligencia alkalmazása akár 15 százalékponttal növelheti a globális GDP-t 2035-ig
A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása akár 15 százalékponttal növelheti a globális GDP-t 2035-ig, évente 1 százalékpontot adhat hozzá a növekedéshez, ami a világ 19. századi iparosítását jellemző fejlődéséhez mérhető