Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2013. Október 25. 09:44, péntek | Helyi
Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt./HZ

Fakitermelés kezdődött a Sóstói-erdőben

Fakitermelés kezdődött a Sóstói-erdőben

A visszamaradó állomány jövőbeni jobb növekedésének elérése miatt van erre szükség.

Fakitermelés kezdődött múlt héten, a Sóstói-erdőben. A NYÍRERDŐ munkatársai mintegy 6,5 hektáros területen, két erdőrészletben végeznek úgynevezett állománynevelési munkát. Erre a visszamaradó állomány jövőbeni jobb növekedésének elérése miatt van szükség: eltávolítják az elszáradt-, valamint a nem megfelelő minőségű törzseket. A fakitermelés az Erdei Tornapályától induló kerékpárút melletti területeken zajlik. Természetesen táblák és szalagok figyelmeztetik erre az erdőjárókat.

A tervek szerint november közepéig tart a munka. A faanyag jó részét az induló szociális tűzifaprogramban értékesíti a társaság.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 17:05, péntek | Belföld

Háromszázmilliót csalt ki, elítélték

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Mohácsi Járásbíróság egy férfit,

2021. Szeptember 17. 16:01, péntek | Külföld

Minden ötszázadik amerikai meghalt a járvány miatt

A koronavírus-járvány kezdete óta mintegy 660 380 amerikai vesztette életét a fertőzés következtében, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok minden ötszázadik lakója meghalt a kór miatt

2021. Szeptember 17. 15:31, péntek | Sport

Harmadik hely a Kakucs Ringen

Pál Krisztián, nemrég még Greinbach-ban rótta a köröket a Swift Hybrid RX Cup mezőnyében. Most pedig már itthon Magyarországon szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen az Euroaszfalt Rallycross OB Kakucsi fordulóján.

2021. Szeptember 17. 15:09, péntek | Bulvár

Évtizedekkel vízbe dobása után ért partot Hawaiin egy japán palackposta

Japán középiskolások dobták a tengerbe 37 éve azt a vizespalackot, amely 6 ezer kilométerrel távolabb, Hawaiin sodródott partra idén nyáron - írta The Guardian online kiadása pénteken.