Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 08. 13:51, péntek | Helyi
Forrás: Sz-Sz-B Megyei Rendőr-főkapitányság

Fehérgyarmat Ál-túszejtés

Fehérgyarmat Ál-túszejtés

A fehérgyarmati kapitányság rendőrei péntekre virradó éjszaka járőrözés
közben arra lettek figyelmesek, hogy egy háromemeletes társasház tároló
helyiségéből füst szivárog. Értesítették a tűzoltókat, akik
megállapították, h

A rendőrök bekopogtattak a helyiség tulajdonosának földszinti lakásába, onnan azonban nem érkezett válasz.
 
Percek múlva kiderült, hogy a férfi mégis otthon volt, felhívta ugyanis szüleit, és azt mondta; megöli magát, ha nem jönnek oda. A férfi továbbra sem volt hajlandó ajtót nyitni, sőt, kést tartott a lakásban vele tartózkodó másik fiatalember nyakához. Túsza torkának elvágásával fenyegetőzve felvitte őt a tetetőre, majd nem sokkal később mindketten visszatértek a lakásba. A drámának tűnő helyzet negyed órán belül megoldódott; a „túszt” elengedte, majd megadta magát a késes férfi. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság eljárásának jelenlegi adatai szerint szó sem volt valódi túszejtésről. A 28 éves férfi és 21 éves barátja éghető anyagokat összekeverve gyújtották fel a tároló helyiséget. A lángokat sikerült eloltaniuk, de megijedtek és bezárkóztak a lakásba. A hatóságok érkezésekor még inkább pánikba estek, és közösen eljátszották a túszdrámát.
 
A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság közveszély okozás, valamint a hatóság félrevezetésének megalapozott gyanújával indít büntetőeljárást.
 
Jogszabályi háttér:
 
Közveszélyokozás Btk. 259. § (1) Aki árvíz okozásával, robbanó, sugárzó avagy más anyag, energia vagy tűz pusztító hatásának kiváltásával közveszélyt idéz elő, vagy a közveszély elhárítását, avagy következményeinek enyhítését akadályozza, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (…) Hatóság félrevezetése Btk. 237. § Aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan - amennyiben a 233. § esete nem forog fenn - vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
 
 
Fülöp Gergely r. százados szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére