Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 04. 08:08, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.kosarinfo.com

Feni a fogát a Zalaegerszegre a Nyíregyháza is

Feni a fogát a Zalaegerszegre a Nyíregyháza is

A szombati Marso-Vagép Nyíregyháza KK-Zalakerámia-ZTE KK kosárbajnoki egyik csemegéje a két rutinos középjátékos, Sitku Ernő és Trepák Zoltán különcsatája lesz. A házigazda egyébiránt nagyon feni a fogát a húsz forduló után is hib

Amennyire csemegének ígérkezik, legalább annyira sorsdöntő jelentőségű is lesz a nyírségiek szombati hazai bajnokija. Csemegének, hiszen a húsz forduló után is veretlen Zalaegerszeg látogat a bujtosi csarnokba, és mint az éllovas valamennyi soros ellenfele, az NYKK is feni fogát a már-már legyőzhetetlennek hitt társaságra. És sorsdöntő a bajnoki olyan szempontból, hogy a nyíregyháziak a felsőházi remények életben tartásához a hátralévő hat fordulóban már nem nagyon hibázhatnak. Még az éllovas ellen sem. Garantáltan nagy lesz a csata a pályán, az egyik párharc pedig különösen pikánsnak ígérkezik. A palánkok alatt ugyanis két jó barát, két válogatott játékos, Sitku Ernő és Trepák Zoltán néz egymással farkasszemet. A Zalakerámia jelenlegi centere 2007 és 2009 között pattogtatott a szabolcsi megyeszékhelyen. Mint kiderült, kellemes emlékeket őriz az itt töltött időszakról. "A veretlenségi sorozathoz már Nyíregyházán is hozzászoktam, hiszen az első évemben az alapszakaszban valamennyi ellenfelünket legyőztük hazai pályán - jelzi Trepák Zoltán, hogy számára nem teljesen szokatlan csapata mostani nagy sorozat. - Büszke vagyok arra, hogy Nyíregyházán töltött mindkét bajnokság úgy végződött, hogy bejutottunk a rájátszásba. Mostanában minden soros ellenfelünknél azt hangoztatják, hogy majd ők szakítják meg a sorozatunkat, de ez sem a Körmendnek, sem a Falcónak nem sikerült.
 
 
Tisztában vagyok vele, és ez így természetes: egykori csapatomnál, a Nyíregyházánál is így készülnek, de mondanom sem kell, azon leszünk, hogy a huszonegyedik meccsünket is megnyerjük a mostani sorozatban." Sitku Ernő eddig két csapatban szerepelt együtt Trepákkal: az NYKK-ban és a válogatottban.
 
Egyetértünk a zalai középjátékossal: az ötödik éve Nyíregyházán pattogtató center mostani formája érdemes lenne arra, hogy meghívót kapjon a nemzeti csapatba. A csapatkapitány a megbízhatóság mintaképe, hazatérése óta a szombati lesz zsinórban a 146. bajnoki mérkőzése.
 
 Ezen meccsek közül csak egyszer szorult a kispadra: november 21-én talpsérülése miatt éppen Zalaegerszegen állt be csereként. "Képesnek tartom a csapatot arra, hogy megszakítsa a ZTE nagy sorozatát, de csak akkor, ha tudásunk szerint és fegyelmezetten játszunk - mondta a szombati bajnokival kapcsolatos várakozásáról Sitku Ernő. - Ellenkező esetben esélyünk sem lesz. Hogy mi a zalaiak titka? Nagyon jól használják ki a játékosok remek egyéni képességeiben rejlő lehetőségüket. A csapat egyik kulcsembere Trepák Zoltán, aki ellen rossz lesz küzdeni, hiszen jó viszonyban vagyunk, és sajnálom, hogy már nem minket erősít. Nehéz ellene játszani, mert ügyes játékos, aki ráadásul a fejét is használja. Kívánom, hogy szombaton nyújtson jó teljesítményt, de nyerjük mi a meccset!" (bodnár)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére