Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 11. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: www.mno.hu/SA

Fűtés: a költségek felét is megtakaríthatják az iskolák

Fűtés: a költségek felét is megtakaríthatják az iskolák

Brikettel segítik a hátrányos helyzetű kistérségben lévő iskolákat.

Az Erzsébet-program száz tonna brikettel segít hátrányos helyzetű kistérségben lévő iskolákat. Az elhasznált Erzsébet-utalványokból készített tüzelőanyagot Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megye hét iskolája kapja meg – közölte a program szóvivője. Nagy Anna elmondta, a hátrányos helyzetű kistérségek iskolái az idén második alkalommal pályázhattak az Erzsébet-program téli fűtést segítő támogatási keretére.

A 2012-es tapasztalatok szerint a brikettel akár a fűtésköltség felét is megtakaríthatják az iskolák. Az intézményeknek az Erzsébet Utalványforgalmazó a szállítást és a rakodást is ingyen biztosítja. A briketteket októberben valamennyi nyertes iskola megkapja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: