Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2013. Október 18. 16:56, péntek | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/HZ

Gyermekbarát meghallgatószobát adtak át Nyíregyházán

Gyermekbarát meghallgatószobát adtak át Nyíregyházán

A gyerekek ellen elkövetett bűncselekmények 80%-át családtagjaik, vagy közeli ismerőseik követik el.

Az ország tizenhetedik gyermekbarát meghallgatószobáját adta át péntek délután dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a nyíregyházi rendőr-főkapitányságon.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter az átadón elmondta: a gyerekek ellen elkövetett bűncselekmények 80%-át családtagjaik, vagy közeli ismerőseik követik el, ami azt eredményezi, hogy ezeknek a gyerekeknek megrendül a bizalmuk a felnőttekben, amit igen nehéz helyrehozni. A statisztikák szerint az áldozatul esett gyermekek 30%-al nagyobb valószínűséggel lesznek bűnelkövetők.

A miniszter hozzátette: a jogszabályok átszabásával meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy az áldozatul esett gyerekeknek ne keljen többször elmondaniuk a történteket, mert azzal ismét átélhetik a traumát. A kormányrendelet, mely kimondja, hogy 2013. december 31-ig minden megyei rendőr-főkapitányságon létre kell hozni egy gyermekbarát meghallgatószobát, közel másfél éve született.

Navracsics Tibor elmondta: a szoba célja, hogy az áldozatul esett gyerekek nyugodt, barátságos környezetben tudjanak mesélni arról, ami velük történt, és ez segíthet nekik a trauma feldolgozásában is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak